Zoeken

Binnenkort

      25 april Zaal Bakker
         20:00 uur: Diana Abbink
'Is streektaal uut de tied of juust niet?'
      13 mei Dagexcursie
         Details: zie Agenda

Sociale media

Feestweek 1964

Van 27 t/m 31 juli 1964 werd in Vorden een feestweek gehouden wegens het 60-jarig jubileum van de Vordense afdeling van de Vereniging voor Vreemdelingen Verkeer. Bij de oprichting in 1914 speelde apotheker Van Mourik een belangrijke rol, waarover o.a. verschillende keren is gepubliceerd in de Vordense Kronyck.

Deze film (helaas zonder geluid), gemaakt door fotograaf Dolphijn, begint korte blik op de tuinen van De Wiersse, waarna een uitgebreide weergave van de jubileum-achtkastelenfietstocht, onder leiding van (uiteraard) de fietsende burgemeester Van Arkel. Ook de secretaris van de VVV, de heer G.W. Eijerkamp, is regelmatig in beeld als medeleider. Het deelnemersaantal was indrukwekkend, zeker 250 fietsers!

Verder een weergave van een touwtrekwedstrijd op het weitje achter de Gereformeerde kerk.

Ook was in de feestweek een ballonopstijging op de feestweide voor kasteel Vorden georganiseerd. Het bekende ballonvaarders-echtpaar Nini en Jo Boesman kwam met hun hele uitrusting naar Vorden. Nadat de ballon met gas gevuld was, steeg de bemanning o.l.v. de heer Boesman onder het oog van zeker 3000 toeschouwers op met onbekende bestemming. Wegens de westenwind dreef de ballon naar het oosten en landde in Neede. Zowel de folkloristische dansgroep De Knupduukskes als muziekvereniging Concordia vertoonden hun kunnen. Speelduur: 14:05 minuten.

Zie ook het verslag in Weekblad Contact van 30 juli 1964 op deze site. 

Door op de 2 verticale lijntjes te klikken kunt u pauzeren en met de 4 pijltjes rechts onder kunt u de video schermvullend bekijken. Het volume kunt u regelen in het rechterveld.