Zoeken

Binnenkort

           1 juni 2024 11.30 u

Excursie met GSM bus naar Hattem

     Vertrek van Old Vorden Huus

 

Sociale media

Commissies

 

Oud Vorden kent de volgende commissies:

 

Het werk van de Archiefcommissie en de Fotocommissie betreft het toegankelijk maken voor het publiek van het Archief van Oud Vorden, waarbij de Fotocommissie zich specifiek richt op foto's, ansichtkaarten en dia's.

 

De Commissie Gevelstenen en Huisnamen inventariseert Gevelstenen en Huisnamen in de dorpskern van Vorden. De leden hebben getracht de historie van de namen en de bewoners zo zorgvuldig mogelijk vast te leggen. Gezien de vele gegevens is het soms niet te voorkomen dat er fouten zijn ingeslopen.

De commissieleden stellen uw reacties via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan ook op prijs zodat de fouten hersteld kunnen worden.

De oorspronkelijke commissie, bestaande uit Han Bruggert - Gerrit Emsbroek - Jan van der Laan - Johan Norde (ovl.) - Gerrie Rossel beschouwt haar werk als afgerond. Han Bruggert blijft het werk van de commissie onderhouden en waar mogelijk uitbreiden.

 

De Genealogiecommissie heeft gekozen om de geschiedenis van Vordense bewoners van Vordense families vastleggen, in eerste instantie van het dorp Vorden over de periode 1800-1920 onder het motto: Wie Woonde Waar. Inmiddels zijn ook de buurtschappen Veldwijk, Mossel en Linde afgerond.

Mocht u ook nog belangstelling hebben voor genealogie en het werken in een groep aantrekkelijk vinden, dan kunt u alsnog contact opnemen met Wim Ruiterkamp, telefoon 0575 555455, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verdere informatie vindt bij Genealogiecommissie.

 

De Boerderijencommissie is sinds 1 januari 2013 actief. Er bestaat de nadrukkelijke wens om de de gegevens van Vordense boerderijen te verzamelen en daarmee deze informatie voor de toekomst te bewaren. Han Bruggert heeft hiervoor de eerste aanzet gegeven. De onderstaande personen vormen deze Commissie met als doel de gegevens op een gestructureerde manier te verzamelen en te publiceren.

Gerda Rossel voorzitter

 

De Lezingencommissie streeft naar een afwisselend programma met historische onderwerpen, met waar mogelijk een lokaal of regionaal tintje, waarvan we verwachten dat ze de Vordense bevolking zullen aanspreken.

Mocht u een suggestie voor een onderwerp of spreker hebben, dan kunt u dit laten weten via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt ons ook tijdens een ledenavond even aanspreken…

De lezingencommissie bestaat uit de volgende personen:

Jan Berentsen

Boukje Versteeg-Tijhuis (voorzitter)

Hannie Wolters