Zoeken

Binnenkort

           Jaarvergadering 19.30 u

Kindertehuis van De Decanije 20.00 u

            14 maart De Herberg

 

Sociale media

Beatrixboom

Op 23 maart 2011 heeft Oud Vorden uit handen van mevrouw Dorien Mulderije, wethouder van de gemeente Bronckhorst, de fles ontvangen die de heer Jaap Kettelerij er 73 jaar geleden bij het planten van de Beatrixboom er onder had begraven. De beuk is doodgegaan en diende gekapt te worden. De in april 2011 overleden Jaap Kettelerij zag de aanvraag voor een kapvergunning en attendeerde de gemeente op de aanwezigheid van de fles. Nadat de fles gevonden was besloot het Oranjecomité er een nieuwe boom te planten. Jaap Kettelerij mocht samen met de wethouder onder de jonge lindeboom een nieuwe fles leggen. Wim Ruiterkamp, voorzitter van Oud Vorden, nam de oude fles in ontvangst. Hij gaf aan dat de fles in het Archief zal worden bewaard.

De tekst luidt:

Oorkonde

Deze boom is geplant op 1 Februari 1938 als symbool van liefde, trouw en aanhankelijkheid van de Vordensche burgerij aan het Oranjehuis ter herdenking van de geboorte op 31 Januari 1938 van:

(niet leesbaar)

Prinses van Oranje-Nassau, van Lippe-Biesterfeld enz. enz., dochter van H.K.H. Prinses Juliana en Z.K.H. Prins Bernhard.

Het Gemeentebestuur van Vorden,

(handtekening), burgemeester,

(handtekening), secretaris.

Het Oranjecomité,

(handtekening), voorzitter,

(handtekening), secretaris.

Gemeente-opzichter: G.J. Mellink

Door op de 2 verticale lijntjes te klikken kunt u pauzeren en met de 4 pijltjes rechts onder kunt u de video schermvullend bekijken. Het volume kunt u regelen in het rechterveld.