Zoeken

Binnenkort

           Jaarvergadering 19.30 u

Kindertehuis van De Decanije 20.00 u

            14 maart De Herberg

 

Sociale media

Beschrijving

Christinalaan 3D

 Klein
Midwijck  -  deze naam is sierlijk gebrand in een houten bord aan de gevelwand

Komende van een van de fraaiste Vordens panden “huize” Midwijck aan de Zutphenseweg 12, kocht de familie Veen in mei 2019 deze fraaie bungalow langs de Vordense beek van de familie Das die naar de Margrietlaan is verhuisd. De heer Das in inmiddels overleden.
Op enig moment, tijdens het opknappen van deze woning, zei mevrouw Veen in een spontane opwelling “ik ben even naar Klein Midwijck”.
Het nieuwe huis was namelijk ook wit en ook op ongeveer dezelfde afstand van het dorpscentrum gelegen.

Dit is de reden waarom zij aan dit huis deze naam hebben toegekend.
Een zeer uit de kluiten gewassen plataan uit de tuin van dit pand heeft men laten kappen. Hieruit zijn een aantal planken gezaagd alsook de plank waar het naambord van is gemaakt. Op de plek van de oude plataan is een nieuwe geplant.
Het pand werd betrokken in augustus 2019.

 

Bron(nen): Info bewoners

Opgesteld door: ©2024 Han Bruggert

Laatst bijgewerkt: 23-01-2024

Foto’s :
no. 1 - 3: Coll. Han Bruggert
no. 4 - 5: Coll. Gevelstenen Comm. Oud-Vorden

 

Christinalaan 3D

 DE HEGT -  Naam (niet meer) aangebracht op een naamplaat aan de gevelwand

 De naam ‘de Hegt’ is verzonnen door Jelte Das. Jelte was het toen jonge zoontje van de degene die de woning lieten bouwen op het terrein van de voormalige tennisbanen van de Vereniging Vordens Tennispark. Hij sprak, toen de tennisbanen nog aan de Vordense Beek lagen, steeds over zijn toekomstige leven als ‘Grote Jelte die woonde in de hegt’. Met de letter ‘g’ zo gaf hij aan toen hij had leren schrijven. Het was de geïdealiseerde droomplek van de kleine jongen.

 In 1994 werd het voormalige tennispark verdeeld in vier kavels voor de bouw van vrijstaande woningen. Er was veel belangstelling voor en notaris mr. Ruurd Das en zijn echtgenote Martine waren gelukkig dat zij één van de kavels konden kopen.

De plek voor de nieuwe woning werd door de zoon meteen ‘De Hegt’ genoemd, ter herinnering aan de plek waar hij als kleuter steeds speelde. En het werd een naam die al snel werd overgenomen door de gehele familie. Het naambord aan de gevel werd door de kinderen gegeven ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van hun ouders.

 

Opmerking   
Bij een controleronde in mei 2020 is het gevelbord “de Hegt” niet meer aangetroffen.

Laatst bijgewerkt HB – jan. 2024