Zoeken

Binnenkort

Het Old Vorden Huus is
helaas weer gesloten.
Zie het bericht bij
"laatste nieuws"

 

Sociale media

FacebookTwitter
Beschrijving

Christinalaan 3D

 

Naam aangebracht op een naamplaat aan de gevelwand

 

De naam ‘de hegt’ is verzonnen door Jelte Das. Jelte was het toen kleine zoontje van de degene die de woning lieten bouwen op het terrein van de voormalige tennisbanen van de Vereniging Vordens Tennispark. Hij sprak, toen de tennisbanen nog aan de Vordense Beek lagen, steeds over zijn toekomstige leven als ‘Grote Jelte die woonde in de hegt’. Met de letter ‘g’ zo gaf hij aan toen hij had leren schrijven. Het was de geïdealiseerde droomplek van de kleine jongen.

 

In 1994 werd het voormalige tennispark verdeeld in vier kavels voor de bouw van vrijstaande woningen. Er was veel belangstelling voor en notaris mr. Ruurd Das en zijn echtgenote Martine waren gelukkig dat zij één van de kavels konden kopen.

De plek voor de nieuwe woning werd door de zoon meteen ‘De Hegt’ genoemd, ter herinnering aan plek waar hij als kleuter steeds speelde. En het werd een naam die al snel werd overgenomen door de gehele familie. Het naambord aan de gevel werd door de kinderen gegeven ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van hun ouders.

 

Opmerking   
Bij een controleronde is de gevelnaam en/of het gevelbord niet meer aangetroffen.

HB - mei 2020