Zoeken

Binnenkort

      25 april Zaal Bakker
         20:00 uur: Diana Abbink
'Is streektaal uut de tied of juust niet?'
      13 mei Dagexcursie
         Details: zie Agenda

Sociale media

Oud Vorden ontvangt Beatrixboom fles

Op 23 maart 2011 heeft Oud Vorden uit handen van mevrouw Dorien Mulderije, wethouder van de gemeente Bronckhorst, de fles ontvangen die de heer Jaap Kettelerij er 73 jaar geleden bij het planten van de Beatrixboom er onder had begraven. De beuk is doodgegaan en diende gekapt te worden. Jaap Kettelerij (80) zag de aanvraag voor een kapvergunning en attendeerde de gemeente op de aanwezigheid van de fles. Nadat de fles gevonden was besloot het Oranjecomité er een nieuwe boom te planten. Jaap Kettelerij mocht samen met de wethouder onder de jonge lindeboom een nieuwe fles leggen. Wim Ruiterkamp, voorzitter van Oud Vorden, nam de oude fles in ontvangst. Hij gaf aan dat de fles in het Archief zal worden bewaard.

De tekst luidt:

Oorkonde

Deze boom is geplant op 1 Februari 1938 als symbool van liefde, trouw en aanhankelijkheid van de Vordensche burgerij aan het Oranjehuis ter herdenking van de geboorte op 31 Januari 1938 van:

(niet leesbaar)

Prinses van Oranje-Nassau, van Lippe-Biesterfeld enz. enz., dochter van H.K.H. Prinses Juliana en Z.K.H. Prins Bernhard.

Het Gemeentebestuur van Vorden,

(handtekening), burgemeester,

(handtekening), secretaris.

Het Oranjecomité,

(handtekening), voorzitter,

(handtekening), secretaris.

Gemeente-opzichter: G.J. Mellink