Zoeken

Binnenkort

   Dialectmiddag 23 november 2023

   Geschiedenis van eten en drinken

13 november 2023 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Aanvullingen op de Vordense Kronyck 2014 nr. 2 (3)

Van mevr. D. (Dina) Verkerk ontvingen we onderstaande toevoegingen. Wie kan nog iets melden over de prachtige tuin bij de Boggelaar?

In het laatste boekje van de Vordense Kronyck las ik over het Hoge en de mensen die er toen woonden, o.a. de fam. Schut. Daar kwam ik wel eens om een boodschap over te brengen van mijn Opoe die bij ons in huis was.

Uit school kon ik er zo even langs gaan. Dan kreeg ik een kopje thee en praatten we wat. Ik noemde ze dan ook tante Schut. Ze had 4 dochters en haar man was timmerman. Die heb ik nooit gekend, of was hij al overleden? De twee oudste dochters waren al getrouwd, één woonde in Lochem en de andere Warnsveld. De derde dochter heette Hanny. Er was ook een meisje dat was Jaantje. Hanny was wat ouder dan ik.

Ze verzamelde wat kinderen en vroeg of ik meeging naar de Boggelaar, dat was een feest. Een prachtige rozentuin en om te spelen waren er schommels en ook een kettingbrug. Die hing soms wel eens in het water, dat vond ik eng. Een andere keer was het wel droog. Er waren ook lachspiegels en een vijver met goudvissen. Heel veel bloemen en planten en mooie lanen om het moois te bekijken. Misschien zijn er nog mensen die er nog meer van weten van de Boggelaar, dan hoor ik het wel.