Zoeken

Binnenkort

           Jaarvergadering 19.30 u

Kindertehuis van De Decanije 20.00 u

            14 maart De Herberg

 

Sociale media

Monuta-pand aangekocht

Gelukt! Het Monuta-pand is aangekocht

Oud Vorden heeft het Monuta-pand aangekocht om haar archief en andere activiteiten beter te kunnen huisvesten. Het gaat om het gebouw aan het Jebbink 4a, dat bestaat uit een 100m2 grote ruimte, een keuken, enkele toiletten en twee overige vertrekken.


Op de Voorde (achter de kerk) groeide de vereniging al een tijd uit haar jasje, met name door het nog steeds in omvang toenemende archief en de daarbij behorende apparatuur. Bovendien was op dit adres de huur opgezegd per februari 2019, omdat de Protestantse Gemeente Vorden de ruimte zelf weer nodig heeft.

De aankoop van het nieuwe pand is mede mogelijk gemaakt door giften van leden, en door leningen via een crowdfundingsactie die de afgelopen tijd werd gehouden. Dit leverde een bedrag van ruim 11.000 euro op, dat kon worden toegevoegd aan een legaat dat de vereniging al een paar jaar op de balans heeft staan.

Bent u ook nieuwsgierig naar de nieuwe huisvesting? U bent van harte welkom op zaterdag 26 mei op de mei-markt van de Werf (Enkweg 25) bij de stand van Oud Vorden. Hier kunt u o.a. een powerpoint-presentatie van het nieuwe pand bekijken. Ook kunt u zich hier eventueel opgeven als nieuw lid of, nu de aankoop definitief is, een donatie te doen voor de aankoop van het gebouw.

De aanvaarding van het nieuwe pand staat gepland voor maandag 2 juli aanstaande. Na kleine bouwkundige aanpassingen kunnen we in de maand juli met liefst zo veel mogelijk vrijwilligers verhuizen naar Jebbink. Mocht u een paar uurtjes vrij kunnen maken voor deze klus, dan horen wij dat graag.