Zoeken

Binnenkort

    Het nieuwe seizoen begint

            in september.

 

Sociale media

Volle zaal bij ledenavond over oud 'Vordens groen'

Wist u dat één walnotenboom op het erf vroeger zorgde voor de eiwitbehoefte van een heel boerengezin? Of kent u de criteria waaraan een boom moet voldoen om als monumentaal te worden aangemerkt?
Het 140 personen tellende publiek dat dinsdag 18 februari de lezing ‘Oud Vordens groen’ in De Herberg bijwoonde, weet er inmiddels alles van.

Spreker was deze avond Vordenaar Dick van Hoffen: gepassioneerd bioloog, beleidsmedewerker Landelijk Gebied bij de Provincie Gelderland en bestuurslid van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Hij sprak over de geschiedenis van het landschap rond Vorden en informeerde onder andere over een aantal websites, zoals de website topotijdreis.nl , waarop je op topografische kaarten tot twee eeuwen terug de ontwikkeling van het Nederlandse landschap kunt bekijken.

Van Hoffen liet veel onderwerpen de revue passeren, onder meer enkele monumentale bomen in Vorden: de zomereik van circa 1825 die bij het het station Vorden staat, de zomereik van circa 1850 aan de Zutphenseweg en de walnotenboom die sinds circa 1915 aan de Strodijk staat. Na de pauze stond de tweede helft van de avond in het licht van biodiversiteit.
- - - - - - - - - - - - - - - -

De volgende ledenavond vindt volgende maand plaats:

Datum: Woensdag 25 maart 2020
Titel: De historische schoolplaten van Isings
Spreker: Walter Lodewijk
Locatie: Zaal De Herberg
Aanvang: 20.00 uur

* Voorafgaand aan de lezing op 25 maart zal om 19.30 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaatsvinden.