Zoeken

Binnenkort

    Het nieuwe seizoen begint

            in september.

 

Sociale media

2300 Ansichtkaarten gepubliceerd!!

Al sinds lange tijd stond de teller van het aantal ansichtkaarten die we op onze site hebben gepubliceerd op 2299. Een doorn in het oog van beheerder Wim Jansen, die drastisch op zoek ging naar nummer 2300.

Gisteren kregen we het alles verlossende bericht: nummer 2300 is gevonden!! En wel een ansichtkaart van Kasteel Hackfort. Zie hiervoor plaatje 21 op de website: http://www.oudvorden.nl/beeld/ansichtkaarten/kasteel-hackfort-1/a140021-detail. 

Wim omschrijft zijn succesvolle zoektocht als volgt:

“Sinds de alles beheersende Corona crisis is het vooral voor de risicogroepen “thuisblijven geblazen’. Dat gaat bij sommige mensen gepaard met verveling en meer van dat soort narigheden. Bij ons evenwel, met al onze hobby’s, zal dat allemaal overigens nog wel wat meevallen.

Bij mij(ons) heeft dat geleid tot het inventariseren, controleren en zo nodig digitaliseren van de inhoud van stapels dozen, kistjes en mappen. Dan kom je werkelijk van alles tegen. Heel veel foto’s heb ik sindsdien gescand en opgeslagen in door mij ontwikkelde mappen, zodat ik denk dat ik ze dan zo nodig direct terug kan vinden, als ik ze ooit nog weer nodig zal hebben.

Dit werkje heeft weer een nieuwe verzamelaar in onze familie doen opstaan, want mijn jongste dochter neemt alle door mij verwerkte foto’s, die ik door de versnipperaar wou trekken, mee naar huis en gaat ze daar in even zo vele mapjes doen, voor “ja maar, je weet maar nooit’, pa!” en ja dat ken ik want zo begon het bij mij vroeger ook allemaal. De overgedragen familie-tick, dus. Maar dit terzijde.

Tussen al deze attributen kwam ook een klein stapeltje met ansichtkaarten van de Vordense kastelen tevoorschijn, in de 50er jaren al eens door mijn moeder aangeschaft bij boekhandel Hietbrink aan de Vordense Zutphenseweg.

Controlefreak, die ik nu eenmaal ben, noopte mij om toch even te kijken of ‘wij’ die allemaal wel in onze verzameling hebben en daarbij verwachtte ik geen spectaculaire vondsten te doen, wat heet, gewone ansichtkaarten van na de oorlog, het zou wat!

Ja, inderdaad, het zou zeker wat want er was er eentje bij waarnaar ik meerdere malen moest kijken en waarbij ik een heel klein verschil aantrof met onze collectie. Eerst beschuldigde ik mezelf er nog van besmet te zijn met het Oudvordense “2300-virus”, maar het liet mij niet meer los.

Het gebruikte lettertype op ‘mijn kaart’ was toch duidelijk anders, fijner van structuur, zal ik maar zeggen.

Tenslotte heb ik de bewuste kaart met begeleidend schrijven aan Rinus Ilbrink van de fotocommissie gestuurd om mij te adviseren in deze netelige kwestie.

Hedenmorgen kreeg ik de uitslag van het controle-onderzoek en daar bijgevoegd de uitbundige felicitaties: “Wim, ie hebt den 2300ste kaart in oew bezit, van harte!”

Daar zit ik dan, ik ben helemaal geen verzamelaar van dat spul en toch…………………….”

Van harte gefeliciteerd Wim met dit prachtige resultaat en het vele werk wat daar aan verbonden is!! We dagen je nu uit om op zoek te gaan naar nummer 2301!