Zoeken

Binnenkort

    Het nieuwe seizoen begint

            in september.

 

Sociale media

Alle 265 boerderijen in Linde en Mossel beschreven!

Met de publicatie van de historische overzichten van de laatste boerderijen van Linde (in totaal 123 boerderijen) en Mossel (in totaal 142 boerderijen) op de website van Oud Vorden heeft onze Boerderijencommissie 7 eeuwen boerderijgeschiedenis van het gehele oostelijke deel van ons dorp in kaart gebracht.

De oudste bronnen hiervan gaan terug tot 1257 (het Lebbink, Lindese Enkweg 1) en 1326 (de Wenneker-Wientjesvoort, Ruurloseweg 48/50/77), en de meest recente tot 1937 en 1939 (Lieferinkweg 6) en 1939 (Enzerinckweg 10).

De boerderijen in de andere buurtschappen zijn ook reeds voor een deel beschreven (Veldwijk 115, Dorp 34, Delden 28, plus een tiental in Vierakker en Wichmond), waaronder alle boerderijen van het landgoed Hackfort (Veldwijk).

Nu deze monsterklus is volbracht, waarvoor heel veel complimenten, wachten nog een aantal andere wijken op afronding (zoals onder meer Veldwijk en Delden).

Vanwege de Coronacrisis was het helaas niet mogelijk om oude en nieuwe foto’s te verzamelen of te maken, maar de commissie houdt zich aanbevolen voor toegezonden materiaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..