Zoeken

Binnenkort

  Dialectmiddag 21 december 2023

               Niejaorsvesite

16 januari 2024 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Oud Vorden weer van start met lezing over historische schoolplaten.

 

 

Oud Vorden organiseert dinsdag 26 oktober voor het eerst sinds Corona weer haar eerste ledenavond. ‘De geschiedenis-schoolwandplaten van J.H. Isings’ die ruim anderhalf jaar geleden moest worden afgelast, staat dan eindelijk op het programma. De avond in De Herberg zal plaatsvinden volgens de corona-richtlijnen.

Wie kent nog de schoolplaten die vroeger in de klas aan de wand hingen? Toen de oudere generatie van nu nog op school zat, werden de wandplaten van Isings gebruikt als lesmethode om de vaderlandse geschiedenis te vertellen. En nog steeds spreken deze platen tot de verbeelding, met thema’s als De Noormannen, Nova Zembla en de Middeleeuwen.

Illustrator Johan Herman Isings (1884-1977) illustreerde honderden boeken, onder andere de bekende kinderboeken van W.G. van der Hulst. Maar vooral werd de tekenaar/aquarellist bekend door de schoolplaten die hij tussen 1910 en 1970 maakte. Spreker van de avond Walter Lodewijk, voormalig directeur van het stadsmuseum Harderwijk, laat alle 43 schoolplaten van Isings de revue passeren.

Corona-richtlijnen
Er is een maximum van 100 toeschouwers toegestaan. Belangstellenden moeten zich daarom van tevoren aanmelden. Opgave t/m 22 oktober bij Anja Menkveld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefoon 0575 553370

Een geldige QR-code is verplicht en wordt gescand bij de ingang (digitaal of een gave papieren versie zonder kreukels).

Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Locatie: De Herberg

We hopen op een interessante, gezellige avond. Ook niet leden zijn van harte welkom na aanmelding.