Zoeken

Binnenkort

Het nieuwe seizoen begint in september.

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten.

 

Sociale media

Begravenen Algemene Begraafplaats Vorden 1870-1974

Het perceel Sectie B nummer 188a met een oppervlakte van 89 are en 10 ca werd beschikbaar gesteld door de marke van Vorden. Verder was er een huis en een lijkkamer. Meer informatie is te vinden in het artikel: "Naar Eskes gebracht" van Gerda Rossel in de Vordense Kronyck van december 2021.

 

 

(Bron Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort /Verzamelplan Vorden, MIN05162VK1)

Vanaf 1870 heeft er een chronologische registratie plaatsgevonden van de begravenen met daarbij de locatie waar de persoon is begraven. Dankzij het werk van de heer Wim Olthuis, de vorige beheerder van het Kerkhof, zijn de gegevens overgetypt, waardoor deze gedigitaliseerd konden worden voor verdere bewerking. Er zijn 2 lijsten: De periode 1870-1920 en de periode 1921-1974. Totaal betreft het ruim 5000 overledenen die in één lijst Locaties van Vordernse begravenen 1870-1974 zijn samengevoegd.

Met name op het oudste gedeelte, rondom de grafkelders, ontbreken vaak grafstenen en vindt men slechts een eenvoudig stenen paaltje met daarop een nummer.

Aan de hand van een gedetailleerde plattegrond van dit gedeelte is het mogelijk een relatie te leggen tussen de begravene en de plaats op het kerkhof.

De graven op het oudste gedeelte worden op deze lijsten aangeduid met Oude-a/Oude-A met een volgnummer, terwijl het volgende gedeelte wordt aangeduid met Oude-b/Oude-B. Dit deel begint direct vanaf de ingangspoort.

De Genealogiecommissie heeft de lijsten opgedeeld naar herkenbare velden op de begraafplaats. Het resultaat is te bekijken op de website van Oud Vorden onder het Genealogiemenu en heeft de omschrijving “Vordense begravenen 1870-1974”. Deze webpagina begint met een globale plattegrond ter oriëntatie.

Vanuit deze algemene webpagina is er toegang tot aparte pagina’s voor de verschillende velden. Elke pagina begint met een schematisch overzicht van de graflocaties, gevolgd door een alfabetisch gesorteerde lijst met namen en daarbij de locatie van het graf.

Voor het zoeken naar de begraaflocatie worden de volgende stappen geadviseerd.

  1. Zoek op de overzichtspagina http://www.oudvorden.nl/genealogie/vordense-begravenen-1870-1974/34-oudvorden/oudvorden/617-locaties-van-vordense-begravenen-1870-1974 op welke locatie de overledene is begraven
  2. Voor de locaties: Oude-a/Oude-A, Oude-b/Oude-B en Algemene vakken zijn er vervolgpagina’s beschikken. Zoek hier opnieuw naar de locatie van de begravene en kijk op de plattegrond waar deze locatie is
  3. Mochten er verdere vragen zijn, neem dan per email contact op met de Genealogiecommissie van Oud Vorden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB1. Er is nader onderzoek nodig in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers over de begravenen in de periode tot 1869.

NB2. Voor de familierelaties van een begravene wordt verwezen naar de Stambomen van Vordense families op deze website www.oudvorden.nl/genealogie/stambomen

NB3. Voor de graven met daarop een steen kan via www.graftombe.nl hiervan gratis een digitale afbeelding aangevraagd worden.