Zoeken

Binnenkort

  Dialectmiddag 21 december 2023

               Niejaorsvesite

16 januari 2024 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Open Monumenten Dagen 2022
Historische expositie De Bramel en Het Enzerinck de moeite waard.

Met een heel goed gevoel kijken we als oudheidkundige vereniging terug op de Open Monumenten Dagen bij de Theetuin van Veldwijk. Op de kop af 224 belangstellenden bezochten op deze sfeervolle locatie aan de Almenseweg de expositie over de Bramel en het Enzerinck. De expositie werd samengesteld en ingericht door Oud-Vordenaren Gerda Rossel, (Boerderijencommissie, historicus),  Rinus Ilbrink (Fotocommissie en bestuur) en Jan Berentsen (technisch ondersteuner).

Vereniging Natuurmonumenten, de eigenaren van de Bramel en huize Enzerinck, en het Stedelijk Museum Zutphen verleenden hun medewerking.

Op de displays aan de wanden interessante informatie en mooie historische foto’s van beide kastelen en hun bewoners door de eeuwen heen. Daarnaast een permanent-draaiende video in vogelvlucht van De Bramel en omgeving (met dank aan Joop Groot Nuelend en Fons Rouwhorst), en een informatiestand van Natuurmonumenten.

Ook was er veel belangstelling voor de rondleidingen die vanaf het erf van de Theetuin startten, onder leiding van Gosse Terpstra, en rond het Enzerinck door de eigenaar zelf.

We zeggen welkom tegen vijf nieuwe Oud Vorden-leden die zich ter plaatse inschreven, en hartelijk dank aan de eigenaren van de Theetuin voor de gastvrijheid op hun mooie erf.

Eveneens zeer tevreden over de OMD2022 waren de eigenaren van het naburige erve De Zelst, waar meer dan 100 geïnteresseerden zich lieten informeren over allerlei aspecten van de duurzame restauratie van hun boerderij.

In de Fotogalerij vindt u een aantal foto’s van de Open Monumenten Dagen 2022.