Zoeken

Binnenkort

  Dialectmiddag 21 december 2023

               Niejaorsvesite

16 januari 2024 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Familiekaarten verzameling

Oud Vorden heeft de wens om de al bestaande – bescheiden – collectie familiekaarten uit te breiden en te ordenen. Het gaat daarbij om geboortekaartjes, trouwkaarten, overlijdenskaarten en bidprentjes. Voor historisch onderzoek geven deze kaarten waardevolle informatie.

Wij vragen nu actief de medewerking van (oud)inwoners van Vorden en haar kerkdorpen. Met uw hulp kan onze verzameling worden uitgebreid. Tussen de oude papieren zijn wellicht kaarten aanwezig die men zou willen afstaan aan Oud Vorden.

Momenteel heeft Oud Vorden al een bescheiden verzameling van bidprentjes. Deze zijn alfabetisch gerangschikt, het overzicht van de familienamen vindt u op de website. Oud Vorden heeft nu dus het voornemen deze collectie aanmerkelijk uit te breiden.

Bij verhuizingen en sterfgevallen komt het voor dat dit soort documenten worden weggegooid of bij het oud papier terecht komen. Dat is natuurlijk jammer, want voor stamboomonderzoek en voor onderzoek naar de plaatselijke historie zijn deze zaken van groot belang. Gooi deze kaarten dus niet weg, maar geef deze aan Oud Vorden. Hiervoor is het Old Vorden Huus (aan het Jebbink 4a) elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur open.

Natuurlijk kan het zo zijn dat men de familiekaarten nog wil bewaren, met fotokopieën of digitale scans van de kaarten is Oud Vorden ook zeer gebaat. Het kopiëren of scannen van uw verzameling wil Oud Vorden graag verzorgen.

Oud Vorden heeft de wens om de al bestaande – bescheiden – collectie familiekaarten uit te breiden en te ordenen. Het gaat daarbij om geboortekaartjes, trouwkaarten, overlijdenskaarten en bidprentjes.

Wilt u iets beschikbaar stellen, neem contact met Oud Vorden op via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op onze website www.oudvorden.nl