Zoeken

Binnenkort

           1 juni 2024 11.30 u

Excursie met GSM bus naar Hattem

     Vertrek van Old Vorden Huus

 

Sociale media

Boerderijencommissie sluit eerste ronde af.

Ruim 10 jaar na aanvang van de werkzaamheden heeft de Boerderijencommissie van Oud Vorden haar eerste ronde door de boerderijengeschiedenis van onze voormalige gemeente Vorden afgesloten met de beschrijving van de 4 meest westelijke exemplaren aan Den Elterweg in Vierakker. Onderweg werden 765 boerderijen aangedaan, waarvan de oudste 4 reeds werden genoemd in de 13e eeuw, een kleine eeuw eerder dan de oudste Vordense kastelen. Voor alle beschrijvingen, zie www.oudvorden.nl/boerderijen.

Hiernaast is veel ondersteunend bronmateriaal toegankelijk gemaakt en geplaatst op een aparte website, www.vordensverleden.nl. Dit betreft met name getranscribeerde (hertaalde) uittreksels van oude aktes en documenten met gegevens over eigenaarswisselingen uit de tijd dat er nog geen notariaat of kadaster bestond.

Omdat de geschiedenis nooit af is heeft het startschot voor de tweede ronde inmiddels al weer geklonken. Hierin zullen nieuwe gegevens en correcties worden verwerkt, ontbrekende illustraties toegevoegd en verdwenen boerderijen waarvan de precieze locatie (nog) niet bekend is worden beschreven. De commissie houdt zich daarbij aanbevolen voor oude afbeeldingen, informatie en opmerkingen, waartoe contact kan worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 06-25358189).