Zoeken

Binnenkort

           1 juni 2024 11.30 u

Excursie met GSM bus naar Hattem

     Vertrek van Old Vorden Huus

 

Sociale media

Uitreiking Concordia-boek, expositie en overdracht archieven

Woensdagmiddag 6 maart stroomde het Old Vorden Huus vol met genodigden en belangstellenden i.v.m. de verschijning van het boek “Concordia, 143 jaar Vordense historie”.

Na een inloop met koffie en thee heetten Gerrit Nijenhuis namens Harmonie Vorden en Rinus Ilbrink namens Ver. Oud Vorden de ca. 35 aanwezigen van harte welkom. Na deze introducties werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Wim Jansen, één van de 4 auteurs Jansen, Nijenhuis, Bunkers en Robert Ellenkamp, die al eerder een groot deel van de historie van Concordia beschreven had.

Ook de aanwezige oud-voorzitters en oud-dirigenten van Concordia kregen een exemplaar aangeboden.

Robert Ellenkamp beschreef in het kort het ontstaanstraject van kopij tot boek. Het is niet alleen een beschrijving van het wel en wee in al die jaren over de muziekvereniging, maar zeker ook de geschiedenis van het Vordense leven komt uitgebreid aan de orde. Een ‘must-have’, in 160 pagina’s samengevat, voor elke in Vordens historie geïnteresseerde!

Na de uitreiking van de boeken werd de bruikleenovereenkomst van de archieven van de Harmonie en Oud Vorden getekend door enkele bestuursleden, nl. Theo Groot Nuelend, Lian Berendsen-Nijenhuis, Anja Menkveld en Rinus Ilbrink. Rob van Overbeeke nam als voorzitter van de archiefcommissie een inventarisatielijst in ontvangst.      

De archiefcommissie en de fotocommissie van Oud Vorden hadden i.o.m. Harmonie Vorden een fraaie foto-expositie over Concordia en Sursum Corda ingericht; daarnaast zijn van beide verenigingen uniformen, vaandels, prijzen en documenten tentoongesteld. Deze expositie is tot eind april elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 te bezoeken.

In de fotogalerij op de website oudvorden.nl is een ruime fotoselectie opgenomen. Foto’s van robschmitzfotografie.nl.

Het boek ‘Concordia, 123 jaar Vordense historie’ is te koop bij de plaatselijke Bruna en kost € 24,95.