Zoeken

Binnenkort

Het lezingenprogramma is gepubliceerd bij Agenda

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten (zie Laatste nieuws)

 

Sociale media

Open Monumenten Dagen 2024

In de expositieruimte van Oud Vorden zal een tentoonstelling worden gehouden over migratiestromen in de Achterhoek tussen 1580 en 1940. Deze tentoonstelling is samengesteld door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (www.ecal.nu) en komt voort uit het project Mijn Achtergrond (www.cultuurerfgoedachterhoek.nl/mijn-achtergrond).

In het kader van dit project is onderzoek gedaan naar de belangrijkste migratiestromen van en naar de Achterhoek in de genoemde periode en gezocht naar informatie, inzichten en verhalen over mensen die naar deze regio kwamen of juist daaruit vertrokken.

De tentoonstelling zal door Oud Vorden worden aangevuld met verhalen en foto’s van een aantal Vordense migranten en hun families. Indachtig het OMD-thema van dit jaar (‘Verbinding’) zal daarbij vooral aandacht worden besteed aan de banden die bestonden tussen de migranten vóór vertrek en na vestiging in hun nieuwe thuisland, en aan de banden die bleven bestaan met de achterblijvende families en bekenden.

De expositieruimte is tijdens de Open Monumenten Dagen 2024 op zaterdag 14 september en zondag 15 september geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Voor de overige openingstijden voor de tentoonstelling wordt verwezen naar de Agenda.